Contact

Lid bij:

Member of TICA

Flag Counter 

Prijs van een kitten

Bij het noemen van de kittenprijs, schrikken veel mensen van het bedrag.

 

Een gezond leefklimaat handhaven in een cattery kost geld, ... veel geld! (Krabpalen, mandjes, hangmatjes, reisbenches, katerverblijven, rennen , tuinafrastering, veilige en goede schoonmaak middelen, werpkisten, kittenkooien / rennen, medi-cijnen, kittenmelk, kittenvoer, warmte lampen, warmtekussentjes, flesjes, speentjes, dekentjes, voedingssupplementen, lidmaatschap rasvereniging, dierenarts bezoeken, echo's, dekking, antivlo behandeling, wormenkuurtjes, chippen, enten, stambomen aanvragen, enz ...

Dan noem ik nog niet de eventuele keizersnedes en alles wat daarbij komt kijken. Heb je de pech dat een keizersnede 's avonds of in het weekend moet gebeuren, dan wordt het bedrag aanzienlijk hoger.

 

Een doodgeboren kitten moet onderzocht worden in het lab, omdat een goede fokker de reden hiervan wil weten.

Laboratorium testen kosten veel geld. Wanneer een fokker zelf geen geschikte kater heeft moet er buitendekking gehaald worden, soms moet daar ook ver voor gereisd worden.

En tijd, .... heel veel tijd, aandacht en liefde.

 

Uiteraard is het hebben en fokken van bengalen in de allereerste plaats een hobby en liefhebberij van een fokker. En hobbies en liefhebberijen kosten nu eenmaal geld, vaak veel geld.

 

Een goedkoop kitten is vaak niet gechipt, is er niet naar de gezondheid van de ouders gekeken, worden of zijn de kittens niet of slecht gesocialiseerd, zit er geen garantie bij, ... Een fokker mag best wel wat extra's vragen voor alle tijd, kennis, financiële investering en toewijding die hij/zij steekt in het fokken van een mooi kitten waar een volslagen vreemde vervolgens 15 jaar van gaat genieten.

 

Let wel op dat de kitten prijs verschilt tussen een kitten voor een liefhebber of voor de fok. Voor fokkers gelden andere prijzen. En voor de meeste fokkers geld: " ook 1 x een nestje willen fokken is dus fokken!!"

 

 

U moet rekening houden met gemiddeld

850 Euro tot 1250 Euro voor een kitten. 

Dit zijn huisdierprijzen.

 

Prijzen voor show - en fokdieren liggen hoger en zijn op aanvraag.